Baltic Circle 2015 – ohjelmisto julkaistu

Posted by Q-teatteri in Baltic Circle, Uutisia, Yhteistyö

Image

”Ohjelmassa on juhlimista, kuolemista, myötätuntoa, kauneutta, rakkautta ja raivoa. Festivaali kutsuu viettämään anteliaasti aikaa yhdessä, sillä useat esitykset ovat kestollisia, kollektiivisia tapahtumia.”

– Satu Herrala, Baltic Circle -festivaalin taiteellinen johtaja

. . . . . . . . . . . . . . . . . .

Liput

Viisipäiväisen festivaalin ohjelmisto on julkistettu 16.9.
Lipunmyynti on samalla alkanut. Lippuja myyvät Tiketti ja Q-teatteri.

Tiketti
www.tiketti.fi
puh. 0600-1-1616 (1,78 € / min + pvm)

Q-teatteri:
Tunturikatu 16, 00100 Helsinki
Avoinna ti–pe 11–15
puh. +358 9 4542 1333

 . . . . . . . . . . . . . . . . . .

www.balticcircle.fi

Kansainvälinen nykyteatterifestivaali Baltic Circle järjestetään jälleen Helsingissä 10.–14.11.

Baltic Circle tuo marraskuussa ensimmäistä kertaa Suomeen japanilaisen Toshiki Okadan chelfitsch– ryhmän ja ruotsalaisen Mårten Spångbergin teoksen. Festivaali herätti viime vuonna keskustelua taiteen, politiikan ja yhteiskunnallisen toimijuuden suhteista Dries Verhoevenin Ceci n’est pas … -teoksella sekä Suomen Taidepoliittisella Tapahtumalla. Tämän vuoden festivaalilla puhetta näistä teemoista jatkavat muun muassa Skills of Economy – ja Zartivismi -projektit.

Image

Toshiki Okadan ja chelfitschin Super Premium Soft Double Vanilla Rich sekä Mårten Spångbergin The Internet lähestyvät nyky-yhteiskuntaa ja globaalia kulttuuria vaikuttavan tarkkanäköisellä tyylillä. Kansainvälisten vierailuesitysten lisäksi festivaalilla nähdään kotimaisten nousevien taiteilijoiden teoksia. Anna Torkkelin Vanitas ja Post-MJ Era Institute Of Consciousness -tutkimuslaitoksen Ruumiinvalvojaiset tarkastelevat kuolemaa, toinen 1600-luvun maalaustaiteen ja toinen 80–90-lukujen pop-ikonin, Michael Jacksonin valossa. Ruumiinvalvojaiset on jatkoa Kiasman URB 15 -festivaalilla ensi-iltansa saaneelle Neverland -esitykselle.

Anna Paavilainen paljastaa rohkeassa ja henkilökohtaisessa PLAY RAPE -monologissaan teatterikoneiston sukupuolittuneisuuden ja rakenteellisen väkivallan. Esitys toteutetaan yhteistyössä Klockriketeaternin kanssa. Esityksen lisäksi festivaalilla järjestetään aiheesta keskustelu, johon osallistuvat Hanna Helavuori (Tinfon johtaja), Elina Knihtilä (Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu) ja Mika Myllyaho (Kansallisteatterin johtaja).

16–25-vuotiaiden nuorten yhdessä toteuttama projekti Zartivismi ja Jussi Koitelan kuratoima Skills of Economy Session: For the Love and Fear of Welfare kutsuvat puolestaan mukaan yhteiskunnallisiin ilmiöihin, joissa mm. taide, talous ja aktivismi nivoutuvat toisiinsa. Ohjelmassa on lisäksi sveitsiläisohjaaja Milo Raun The Moscow Trials -elokuva, jossa käsitellään poliittisen teatterin keinoin sananvapauden ja oikeuslaitoksen asemaa Venäjällä, sekä erilaisia työpajoja Toisissa Tiloissa -kollektiivin, Toshiki Okadan ja Mårten Spångbergin vetäminä.

Baltic Circle -festivaalin pääyhteistyökumppani tänä vuonna on esitystaiteen uusi tuotantotalo Mad House Helsinki Suvilahdessa. Tiivistämössä tapahtuvat esitykset ja Ihana Baarin Lounge muodostavat festivaalin keskuspaikan. Loungen illoissa esiintyy muun muassa elektroartisti Johanna Porola. Festivaalin johdossa nähdään ensimmäistä kertaa työpari Satu Herrala taiteellisena johtajana ja Hanna Nyman toiminnanjohtajana.

Tags: Baltic Circle