Gaalailta sananvapauden hyväksi

Posted by Q-teatteri in Uutisia, Yhteistyö

Suomen PEN järjestää gaalaillan sananvapauden hyväksi yhteistyössä Q-teatterin kanssa.

Suomen eturivin kirjailijat nousevat lavalle sananvapauden puolesta
PERJANTAINA 11.11. klo 19 Q-teatterissa.
Hyväntekeväisyysgaala huipentuu tansseihin kirjailijabändin tahdissa.

Q-teatterin lavalla kuullaan puheita, luentaa ja musiikkia.
Esiintymässä ovat kirjailijat Anja Erämaja, Vilja-Tuulia Huotarinen, Anna-Leena Härkönen, Juha Itkonen, Katja Kettu, PENin puheenjohtaja Sirpa Kähkönen, Jani Nieminen, Antti Nylén, Riikka Pulkkinen, Merja Virolainen, Hanna Weselius ja Kjell Westö. Gaalailta huipentuu tanssiin WHAT?-kirjailijabändin tahdissa. Illan juontavat Annina Holmberg ja Taina West.

Tilaisuuden tuotto käytetään lyhentämättömänä Suomen PEN -sananvapausjärjestön työhön muun muassa vangittujen kirjailijoiden ja toimittajien auttamiseksi.

Lippuja voi ostaa ennakkoon Tiketistä.
Lipun hinta 27,50€ (sis. toimituskulut 2,50€)
K-18
Lipun hintaan kuuluu lasi kuohuvaa

Gaalan järjestää kirjailijoiden kansainvälinen sananvapausjärjestö Suomen PEN, joka puolustaa kirjailijoiden ja toimittajien sananvapautta. Pohjoismaat ovat sananvapauden edelläkävijöitä: Vuonna 1776 Ruotsissa säädettiin senhetkisen maailman vapaamielisin painovapausasetus. Se poisti ennakkosensuurin, ja samalla hallinnon asiakirjat tulivat kansalaisten saataville. Nyt, 250 vuotta myöhemmin, yhteiskuntamme rakentuu yhä näille periaatteille, mutta työ sananvapauden puolesta on tärkeämpää kuin koskaan.

Suomen PEN on osa yli 100 maassa toimivaa PEN Internationalia, joka puolustaa ja edistää kirjallisuutta sekä taiteen- ja ilmaisunvapautta kaikkialla maailmassa.
 
Lisätietoja tapahtumasta: Salla Kosunen, järjestösihteeri, Suomen PEN, pentiedotus@gmail.com, 040 019 55 88.

Lisätietoa Suomen PENin toiminnasta: www.suomenpen.fi

Lisätietoa painovapauden juhlavuodesta: www.painovapaus250.fi

Image