JOTAIN TOISTA – palautetta 1

Posted by Q-teatteri in Palaute

Image

”Kuumottaa. Tällaista ei ole ennen tehty.”

”Jotain toista kertoo ensimmäistä kertaa suomalaisessa teatterissa halusta tällä tarkkuudella.”

”Kuningas ja Parviainen näyttelevät niin avoimesti, että haavat ovat auki luuhun saakka. Silti esiintyminen on höyhenenkevyttä ja arvoituksellista, armoitetun humoristista.”

”Milja Sarkolan Perheenjäsen sai ajattelemaan, että näin teatteria pitää tehdä. Jotain toista menee vieläkin pidemmälle: Juuri näin pitää elää, näin kokonaisvaltaisesti, itseään ja muita lokeroimatta.”

Maria Säkö / HS
http://bit.ly/1FFCmiH

Image

”Tiivistetysti: kovaa kamaa.”

”Olennaista on se taitavuus, pelottomuus, tarkkuus ja havainnollisuus, jolla Sarkola aihetta käsittelee.”

”Voisin kehua näitä hurjia naisia loputtomasti. Kehua täytyy myös ensemblen ainoaa miestä, Tommi Korpelaa.”

”Esitys näyttää ja kuulostaa hyvältä. Lavastaja Kaisa Rasila ja säveltäjä-äänisuunnittelija Kasperi Laine sekä valosuunnittelija Heikki Paasonen ovat tehneet tyylitajuista työtä. Pukusuunnittelija Riitta Röpelinen on etsinyt roolihahmoille täsmälleen oikeat vaatteet.”

”…täynnä inspiroivaa rohkeutta, täynnä näkökulmia, jotka on tärkeä tehdä näkyviksi. Tiivistetysti: kovaa kamaa.”

Penkkitaiteilija-blogi / YLE
bit.ly/19OC3Vx

Image

”Q-teatteri osaa aina yllättää.”

… Tälläkin kertaa mietintämyssyni täyttyi materiaalista, josta riittää ammennettavaa pitkäksi aikaa. Samalla ”Jotain toista” on rohkein näkemäni näytelmä koskaan ja vaikka parissa kohtauksessa mentiin kirjaimellisesti iholle, en tuntenut oloani vaivaantuneeksi.” 

Teatterikärpäsen puraisuja -blogi
http://bit.ly/1EdjAO0

Image

”Jotain toista on hemmetin hyvä näytelmä jopa Q-teatterin mittapuulla.

… Toisin kuin joku ehkä saattaa luulla, Q-teatterin ilmiömäinen voittokulkuhan ei alkanut viime vuonna Kaspar Hauserista. Sitä edelsi jo monen vuoden ajan niin kova taso, että aina Tunturikadulle mennessään tiesi lähtevänsä sieltä muutaman tunnin kuluttua kotiin aivan 5/5-tunnelmissa. Esimerkiksi Broken Heart Story (2011), Tulipunainen hevonen (2012) ja Hämeenlinna (2013)… Yhteistä jokaiselle edellä mainitulle esitykselle on ollut Lotta Kaihua, joka on myös Jotain toista -esityksen merkittävä liikkeellepaneva voima monessa roolissaan.”

*****

Jukka Vuorio / Sylvi
bit.ly/17XbXy5

Image

”Jotain toista on huikea teos,

… jossa jokainen osa-alue ja tekijä on huippuunsa viritetty, rakentaen yhdessä osiansa suuremman kokonaisuuden.”

”Sen lisäksi, että Sarkola ei päästä itseään helpolla, eivät päästä näyttelijätkään. He ovat tarkkoja, herkkiä ja rentoja, vaikka heidän esittämänsä henkilöt ovat mahdottoman umpisolmussa ja moneen suuntaan mutkalla. Ronskeista karikatyyreistä löytyy myös särkyvät puolensa.”

”… tuudittaa helposti lähestyttävällä ja rouhean humoristisella otteellaan turvalliseen tilaan, mutta rakentaa pintansa alle tasoja toisensa jälkeen katsojan löydettäväksi.”

Huminaa-blogi
http://bit.ly/1zv0BsH

Image

”Q-teatteri taitaa olla kaupungin kuumin teatteri juuri tällä hetkellä.

… Viime vuonna Kaspar Hauser sai sekä kriitikot että yleisön polvilleen. Se ei ole helppo lähtökohta uudella vuodelle. Ei yleisön kannalta eikä työryhmän kannalta. Odotukset ovat korkealla. Mutta 19.2. ensi-iltansa saanut Jotain toista -näytelmä ei petä vaativiakaan odotuksia.”

”Jotain toista on hämmentävä, mutta erittäin viihdyttävä paketti. Se on poikkeuksellisen rohkea kertomus rakkaudesta, seksuaalisuudesta ja naisena olemisesta. Arvio: 4/5″

Pauli Lehtinen / CITY
bit.ly/17WAxiO

Tags: Jotain toista, palaute