Jotain toista – vastauksia kysymyksiin 1

Posted by Q-teatteri in Kilpailut, Lyhyitä

KYSYMYS: Milja Sarkola, miten käsikirjoittaja lähestyy tällaista aihetta? Kuinka vaikea on taiteilla aiheen parissa kuulostamatta naiivilta, tarkoituksellisen rohkealta, shokeeraavalta tai toisaalta banaalilta? Miten löysit tavan ja tyylin kirjoittaa ja miten valitsemasi tapa palvelee sitä, mitä haluat sanoa halusta?

MILJA VASTAA: Olen yrittänyt pyrkiä tarkkuuteen, herkkyyteen ja rehellisyyteen aiheen käsittelyssä. 
Vaikeinta oli päästää irti tarpeesta moralisoida ja pystyä kuvaamaan havaintoja ja tapahtumia ilman arvottavaa näkökulmaa. Kun uskalsin kirjoittaa niin kuin asiat ovat, ei niin kuin toivoisin niiden olevan, koin että tavoitin aiheesta jotakin olennaista.
Toivon, että valitsemani tapa tuottaa katsojalle vapauttavia ja henkilökohtaisia oivalluksia.

KYSYMYS Miljalle: Mikä oli kiinnostavinta kirjoittaessasi tekstiä seksuaalisesta halusta?

MILJA VASTAA: Kun oivaltaa omasta käytöksestään asioita, joita ei aiemmin ole tajunnut, esim. yrityksestä saada toinen kiinnostumaan seksuaalisesti. Myös syyllisyyden ja häpeän tunteiden mekanismeja oli kiinnostavaa seurata, miten ne ohjaavat sekä käytöstäni että kirjoittamistani.

Pyysimme teiltä kysymyksiä JOTAIN TOISTA -näytelmän työryhmälle. Hyviä kysymyksiä tuli paljon. Osa kysymyksistä on todella haastavia (hienoa). Huomasimme myös, että joihinkin kysymyksiin on vaikea vastata ilman, että asettuisi suodattimeksi katsojan ja esityksen väliin.

Joka tapauksessa, kiitos kaikista kysymyksistänne. Niitä voi edelleen lähettää alla olevan lomakkeen kautta.

Kysymyksesi

Nimesi

Sähköpostisi

Tags: kilpailu, vastaus