Kädestä käteen

Posted by Q-teatteri in Kehitysyhteistyö, Yleistä

Q-teatteri ja Apollon Orvot ovat yhdessä keränneet rahaa hyväntekeväisyysiltamilla toukokuun lopussa jo yli kymmenen vuotta. Nykyinen avustuskohteemme on Nepalissa sijaitseva Bhaisepatin lastenkoti, jossa on yhdeksän lasta. Toimitamme tuen perille yhteistyössä Mano a mano -järjestön kanssa.

Hyvän tekemiseen ei tarvita suurta organisaatiota. Tuki menee parhaiten perille luotettavien paikallisten yhteyshenkilöiden kautta – kädestä käteen, ilman suuria sivukuluja. Toimintaa pystytään seuraamaan ja apu päätyy tarvitsijoille. Nepalissa Mano a manon avainhenkilö on Esther Thapa. Hän tuntee paikalliset olosuhteet ja lasten välittömät tarpeet. Esther toimittaa vuosittain raportit jakamistaan keräysvaroista ja Mano a manon hallitus seuraa toimintaa Nepalissa käyntien yhteydessä.

Lue lisää tukitoiminnasta Mano a manon sivuilta:
www.manoamano.info

Sivuilla voit myös liittyä yhdistyksen jäseneksi, jos haluat itse osallistua tukemiseen. Jäsenyys maksaa vuodessa 50€ (opiskelijat 25€). Myös yhteisöt voivat liittyä jäseneksi 200€/vuosi.

Mano a manon nettisivuilta:

”Mano a mano, Kädestä käteen ry, on vuonna 2002 perustettu maailmanparannusyhdistys. Se on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Mano a mano on kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Kepan jäsen.

Mano a mano tavoitteita ovat:
– lasten aseman ja koulutuksen edistäminen

– naisten aseman ja tasa-arvon edistäminen
– yhteisvastuullisuuden ja humaanin ajattelun edistäminen

Apumme suuntautuu ensisijaisesti Nepaliin. Pääosa varoista tulee jäseniltämme jäsenmaksuina ja tapahtumamyyntinä. Lisäksi Mano-yhdistys järjestää jäsentapahtumia. Manon toiminta on erittäin tehokasta hyvin matalien sivukulujen ansiosta: jokaisesta eurosta pystytään toimittamaan yli 90 senttiä avustuskohteisiin. Siitä olemme ylpeitä!”

Image

YLLÄ otteita Bhaisepatin lastenkodin lasten lähettämistä kirjeistä. ALLA still-kuvia lastenkodin toiminnasta kertovalta videolta.

Tags: Apollon Orvot, Kehitysyhteistyö