Toinen blogi

Posted by Q-teatteri in korona, Minä, Askartelija, ohjelmisto

Minä, Askartelija

ohjaus: Leea Klemola
käsikirjoitus: Leea Klemola ja Rosa-Maria Perä
rooleissa: Lotta Kaihua, Elina Knihtilä, Miko Kivinen, Pirjo Lonka, Jonnakaisa Risto ja Eero Ritala
lavastus: Annukka Pykäläinen
valosuunnittelija: Max Wikström
pukusuunnittelu: Mirkka Nyrhinen
äänisuunnittelu: Eero Nieminen

”Mikä on hukassa ja mistä sitä pitäisi etsiä? Miten muu luomakunta uhkaa Elina Knihtilää? Mikä on työmme tarkoitus ja mitä siitä pitäisi ymmärtää? Mitä me sitten voisimme tehdä?

Haluatteko kuulla vastaukset?! Vastaukset oli lanttien kutonen, kuppien prinsessa, Erakko ja miekkojen joku saatanan emminä tiiä prinsessa kai se oli seki.”

Aloin toukokuussa pitämään tämmöstä tulevana syksynä ensi-iltansa saavan Minä, Askartelija -näytelmän markkinointiblogia. Minun oli tässä määrä raportoida sisälleni pesiytyneen näytelmäkirjailijan NÄYKIRin ja hänen kolleegansa PYHIMYKSEN käsikirjotustyön etenemisestä. Heillähän kävi sillä lailla hassusti että koronavirus tuli ja pilas heidän hienon näytelmänsä joka minun on määrä ohjata ja he joutu alottamaan aivan alusta. Nyt on kuitenki tilanne se että Minä, Askartelija -esitys on siirtynyt syyskuuhun 2021 eli vuodella eteenpäin. Tietysti luonnollinen seuraus tästä olisi lopettaa tämän turhan markkinointiblogin pitäminen. Minä aijon kuitenki jatkaa tämän blogin pitämistä, koska Näykirin ja Pyhimyksen töistä ei kertakaikkiaan näytä tulevan mitään jos ei oo joku ase ohimolla hoputtamassa. Yleensähän se ase on liian tiukka dead-line. Ainahan ne valittaa että tulee kiire ja “voi kauhia ku on kiire ja miten meillä nyt taas on näin kiire ja voi ku ois aikaa ois niin ihana sillaa rauhassa kirjottaa eikä AINA tämmöstä että ase ohimolla pitää henkensä kaupalla pelätä ja..” MUTTA! Nyt ku sitä aikaa sitten kerranki siunaantu yli vuosi lisää nii arvakkaa käytetäänkö se aika näytelmän kirjottamiseen. Ei käytetä. Se käytetään TAROT-korttien opiskeluun.

Puhutaan siis ihan näistä…näistä ite permanenttinsa tehneitten keski-ikästen tätien ennustuskorteista.

Tarot-kortit näytelmäkirjailijana

Näykir ja Pyhimys yritti kirjotuttaa tarotkorteilla tämän näytelmän. Tämä on totuus. Minä tiiän että minun ei pitäis tätä kertoo koska ne ei varmasti saa enään koskaan mitään töitä mutta minä kerron kuitenki. Ne jako niitä kortteja pitkin pöytää ja kyseli niiltä kaikkia näytelmään liittyviä kysymyksiä ja kutsu sitä tutkimukseks. Siellä oli semmosia kysymyksiä ku…ei saatana…no semmosia kysymyksiä ku: Mikä on hukassa ja mistä sitä pitäisi etsiä? Miten muu luomakunta uhkaa Elina Knihtilää? Mikä on työmme tarkoitus ja mitä siitä pitäisi ymmärtää? Mitä me sitten voisimme tehdä?

Haluatteko kuulla vastaukset?! Vastaukset oli lanttien kutonen, kuppien prinsessa, Erakko ja miekkojen joku saatanan emminä tiiä prinsessa kai se oli seki.

Eihän tuommosista vastauksista ymmärrä mitään mutta ei ymmärtäny kyllä kirjailijatkaan. Vittu että ne on kuulkaa menny sekasin siitä korttipelistä. Luonnollinen seuraus, ku huomaa että ei osaa tulkita tarot korttien vastauksia on, että myy korttinsa ja tekee ne työt ite. Ei se että aletaan opiskelemaan niitä kortteja ja yritetään sitten teettää työt niillä uudestaan.

Minä ymmärrän Näykiriä ja Pyhimystä. Näytelmäkirjailijan ammatti on raskas ammatti. Aikaa on aina liian vähän, ku alottaa on jo myöhässä ja minä aina huutamassa että son saatana tällä kertaa oltava ainaki puolet siitä vitun näytelmästä valmiina ku minä jou’un sitä ohjaamaan”! Minä ymmärrän että siihen jotain helpotusta havitellaan. On inhottavaa tehdä töitä kiireessä ja pelossa. Mutta ei auta, blogi ohimolla joutuvat nyt työskentelemään. Tänne raportoin kerran kuussa miten hommat etenee. Ja seuraavat tarotkorttipakat on myytävänä. Nämä on siis ihan oikeesti myytävänä ja Leeaelisabet@gmail.com sähköpostiin voi lähettää viestiä jos ostaminen kiinnostaa.

• TAROT OF A.E.WAITE (AGM-tuotantoa) – Semmonen perus Raider-Waite Tarot pakka. Aika valjut värit. 10 euroa
MOTHERPEACE TAROT JA OPASKIRJA – Pyöreä tarotpakka. Naisten tekemä. Jostain 70-luvulta. Kuvat näyttää lasten tekemiltä. Iso opaskirja ei mikään paperilätyskä. 20 euroa
toinen samanlainen mutta pienempi. Ei koteloa. 15 euroa.
MYSTICAL TAROT – Erikoisia eläimiä, hevonen jonka loppuosa onki lohikäärme. Suippopäisiä ihmisiä. Kenelläkään ei oo partaa. Koteloa ei ole mutta pieni opaskirjanen on. 10 euroa.
VIKING TAROT – Partasia Viikinkejä ja alastomia isorintaisia naisia. Vesiväreillä tehty. Koteloa ei ole mutta pieni opaskirjanen on. 5 euroa.
GILDED TAROT – Mauttomia heavymetal-kuvia. Oikea opaskirja jossa kuulemma yks tosi hyvä korttijako nimeltään Elämän Puu. 5 euroa.
TAROT OF MERMAIDS – Paljasrintaisia merenneitoja ratsastaa defiineillä ja loikoo rantahiekassa. 10 euroa.
THE NEW MYTHIC TAROT – Antiikin kreikan jumalasatuihin väkinäisesti ympätty tarotpakka. Paksu opaskirja. 10 euroa.
GREEN WITCH TAROT – Kaikki korttien henkilöt on noita-akkoja Englannin maaseudulla. Iso opaskirja. 10 euroa.
THE URBAN TAROT – Tavallista elämää ja bisnestä New Yorkissa. Isot kortit. 15 euroa.
SECRET TAROT – Ylimielisiä ihmisiä linnoissa ja silloilla. 10 euroa.

Ja sitten muutama oraakkelipakka. Näitä voi käyttää tulkitsemaan tarotkorttien vastauksia.

• NAISEN VOIMAPAKKA – 44 utuista, pehmytpornahtavaa kuvaa suomalaisista naisista sekä opasvihkosen. 20 euroa
THE DIVINE FEMININE ORACLE – 53 utuista ja mautonta kuvaa ulkomaalaisista naisista sekä opasvihkosen. 10 euroa
RAVEN CARD ORACLE – 49 kuvaa korpista ja 4 opaskorttia. 25 euroa
MYSTICAL SHAMAN ORACLE – 64 kuvaa naisista ja korpeista ja opaskirjanen. 25 euroa

Lisäksi tarot aiheista kirjallisuutta vaikka kuinka. En jaksa tässä luetella. Voi tiedustella sähköpostilla.

. . . . . . 

Pyhimyksen romahdus

Tämmönen pitää vielä kertoo tämä on niin erikoinen juttu tämä on pakko jakaa. Pyhimyksen nimi. Sehän on oikeesti siis Rosa-Maria Perä mutta sitä sanotaan Pyhimykseks koska sillä on kaatumatauti. Siis tämä epilepsia. Tämä pyhä tauti. Siitä nimi Pyhimys. Näykir on reissannu Pyhimyksen kans ympäri ämpäri maapaalloo ne on ollu Afrikassa ja Mongoliassa ja Siperiassa ja Gröönlannissa ja koskaan ei oo sattunu mitään. Ne nukkuu aina reissussa vierekkäin siltä varalta että Pyhimys alkaa sätkiä ja täristä eikä lopeta ollenkaan. Näykirillä on adrenaliiniruiskuki valmiina jonka se on valmistautunu syöksemään Pyhimyksen peräsuoleen jos tarve vaatii. Monta läheltäpiti-tilannetta on ollu mutta koskaan ei oo sattunu mitään. Paitsi nyt!

Tämä tapahtu jo viime syksynä Näykirin ja Pyhimyksen Q-teatterille kirjottama näytelmä oli ihan vasta iduillaan paljo ennen koronaa. Pyhimys oli matkalla tänne Näykirin kans kirjottamaan ku minun puhelin soi. “Haloo”? No Pyhimys sieltä soitteli kuulkaas se makas tuolla Vuosaaren sillan alla tai no semmosen pienen alikulkusillan mutta sillan kuitenki on siellä muutaman kerran paskaa ollu siellä reunoilla hampurilaispapereita. Siellä se makas ja soitteli pyhäpuvussa. Hänen pyhäpukunsa on ihan semmonen kirpparilta ostettu vanha reuhka mutta pyhäpuku hänelle kuitenki. Siellä se makas rouva pitkällään ja soitteli puhelimella soli yrittäny ohikulkijoille selittää että hän ei ole mikään hullu eikä humalainen joku vihanen talonmies sen oli sitte riuhtassu seinää vasten istumaan.

Minä lähin sitä sitten sieltä hakemaan töihin mutta eihän se pysyny pystyssä ollenkaan meni pitkin seiniä meni soli pakko viedä sairaalaan. Sitä tutkittiin kokonainen vuorokausi. Mitään selitystä ei löytyny sen kaatuilulle eikä oo tähän päivään mennessä löytyny. Minä uskon että se oli enne. Enteenähän tämmosiä just pitäis tulkita. Mutta kuulkaa ku minä en tiiä yhtään mitä se mahtaa enteillä. Kai se ny jotaki muutaki saatana enteilee tuommonen voimakas tapahtuma ku pelekkää näytelmäkirjailijoitten rapistumista.

Minoon koittanu miettiä, että jos olis semmonen tarotkortti, jossa pikkuriikkinen (hän on siis hyvin pieni) nainen siisteissä vaatteissa makais alikulkusillalla mahallaan naama ravassa ja puhuis puhelimeen jalat sillaa lötköinä että heti näkee että nuo jalat ei kyllä tottele tuota akkaa yhtään. Että mikä tämän sisältö olis tämmösen tarot kortin?

Jotenki sitä ei taho pystyä oikeen miettimään rupee ahistamaan ku sitä yrittää nähä sielunsa silmin tulee semmonen hirvee yksinäisyys ja kauhu. Se puhelin siinä kuvassa vähän helepottaa jotenki se nousee melkeen pääosaan se puhelin. Sehän ois oikeestaan aika hyvä puhelinmainos semmonen kuva missä ihminen makaa pieni nainen pyhäpuvussa alikulkusillalla paskan ja grilliruokien seassa rähmällään ja puhuu puhelimessa. No joo. Ehkä minä soitan Elisalle ja ehotan tämmöstä mainosta en tiiä.

. . . . . . 

Raportti näytelmäkirjailijoiden työn etenemisestä eli tähän mennessä löytynyttä:

Valkeakoskelainen navetta, jossa imuri vuodelta -86. Imuri on rekvisiitta Kuopion Kaupunginteatterin Uspenskin Takuumies näytelmästä. Minä luulen että tämä Navetta on tapahtumapaikka.

Image

Lue myös edellinen teksti: Markkinointia koronan aikaan