Turvallisesti teatteriin -ohjeistuksia yleisölle


Tärkeää tietoa Q-teatterin katsojille  (päivitetty 6.9.2021)

Katsojiemme ja henkilökuntamme terveys on meille tärkeää. Haluamme että yleisö voi tulla meille turvallisin mielin nauttimaan esityksestä.
Toivommekin että kaikki teatteriin saapuvat huomioivat nämä ohjeistukset kaikkien hyvinvoinnin vuoksi.
 
Yleistä ja teatteriin saapuminen
Q-teatterin saliin on myynnissä syksylle 2021 näytöksiin 50% katsomopaikoista, mikä on viranomaissuositusten mukainen täyttöaste.
Rajoitusten niin salliessa lisäämme myytävien paikkojen määrää.
​Teatterin aulatiloihin pääsee tuntia ennen esitysten alkua. Teatterisalin ovet avataan n. 20 minuttiia ennen esityksen alkua, jotta voimme välttää ruuhkan teatterin aulassa.

Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin.
Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin. Jos tunnet koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voit vaihtaa lippusi kuluitta toiseen näytökseen vielä esityspäivänäkin soittamalla Q:n lipputoimistoon p. 041 717 09 53 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen q-teatteri@q-teatteri.fi

Kasvomaskit
Noudatamme viranomaissuositusta kasvomaskien käytöstä ja suosittelemme vahvasti kasvomaskin käyttöä teatterissa. Jos maskisi on jäänyt kotiin, niin voit pyytää sellaisen iltahenkilökunnalta.

Turvavälit ja jonotus
Pidäthän riittävästi etäisyyttä muihin. Huomioithan turvavälin mahdollisissa jonotustilanteissa. Halutessasi voit ottaa päällysvaatteet myös mukanasi saliin, ja näin välttää ruuhkaa naulakoilla.
 
Käsihygienia ja tilojen siisteys
Käsidesiä on saatavilla aulassa ja väliaikakahviossa.
Yskithän/aivastathan tarvittaessa kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi.
Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissamme.
Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu.
 
Turvallinen lippujen ostaminen
Jos haluat välttää asiointia lipputoimistossamme ja Tiketin myyntipisteissä, voit ostaa lippujamme Tiketin verkkokaupasta www.tiketti.fi Toistaiseksi palvelemme poikkeuksellisesti lippuasioissa myös sähköpostitse q-teatteri@q-teatteri.fi
Kun varaat ja ostat lippuja, tarkistathan, että asiakastietosi ovat ajan tasalla. Ajantasaiset asiakastiedot ovat tärkeitä, jotta voimme tavoittaa katsojat poikkeustilanteissa. Lisäksi mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämiseksi meillä tulee olla kunkin esityksen katsojien yhteystiedot. Säilytämme yhteystietoja yhden kuukauden ajan esityksestä, tämän jälkeen poistamme tiedot.
 
Iltalippukassa
Esityspäivinä teatterin aulassa iltalipunmyynti palvelee 1h ennen esityksen alkua. Iltahenkilökunta voi palvella ainoastaan saman illan esityksen lippuasioissa. Iltahenkilökunnalla ei ole mahdollisuutta myydä lippuja muiden iltojen esityksiin.
Pyydämme käyttämään mahdollisuuksien mukaan korttimaksua.
Desinfioimme kosketuspintoja ja siivoamme tilojamme normaalia useammin.

Esitykseen saapuminen
Kaikilla työntekijöillämme teatterin aulatiloissa on käytössään suu-nenäsuojus. Henkilökuntamme on paikalla teitä varten. Jos jokin mietityttää, he vastaavat mielellään kysymyksiinne.
Teatterin aulan itsepalvelunaulakot ovat katsojien käytössä, mutta päällysvaatteet saa myös ottaa mukaan saliin..

Väliaikakahvio
Kahvio aukeaa tuntia ennen näytöstä ja väliajalla. Väliajalle on lisätty toinen myyntipiste ala-aulan lipputiskille. Kahvion valikoimaa on rajoitettu ja kaikki myytävät tuotteet ovat yksittäispakattuja. Maksathan ostoksesi mahdollisuuksien mukaan lähimaksulla.

Katsomossa
Ovet teatterisaliin avataan ajoissa ennen esityksen alkamista. Siirrythän saliin turvavälit huomioiden. Katsomo on numeroimaton. Katsomosta on poistettu käytöstä penkkejä niin että turvavälit säilyvät. Katsomossa on sekä yksittäisiä paikkoja sekä jonkin verran mahdollisuuksia istua 2 henkilöä vierekkäin. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa sinua löytämään paikan katsomossa ja vastaa kysymyksiisi.
 
Väliajalla
Väliajalla katsomon ovet pidetään auki. Katsomoon saa halutessaan jäädä istumaan myös väliajalla.
Väliajan pituus on n. 20 minuuttia.
Mikäli poistut väliajalla salista, palaathan takaisin samalle paikalle.
Baari-kahvio palvelee sekä ala- että yläaulassa. Pyydämme välttämään käteisen käyttöä.
Muistathan turvavälit asioidessasi kahviossa ja wc-tiloissa.
 
Esityksen päätyttyä
Kun esitys päättyy, poistuthan salista ja teatterin aulatiloista rauhallisesti ja turvavälit säilyttäen. 

Suomen Teatterit ry:n kansalliseen yleisöturvallisuusohjeistukseen voi tutustua täältä.